Kledij en persoonlijke bezittingen

We verwachten van onze leerlingen dat ze stijlvol zijn in gedrag, kleding en voorkomen. Dit stijlvol optreden beperkt zich niet tot wat op school gebeurt, maar geldt ook buiten de schoolmuren. Wij denken aan ontmoetingsdagen, sportactiviteiten, didactische uitstappen, toneelvoorstellingen…

In onze school is er vanaf 1 september 2007 geen uniform meer. We verlangen wel dat de leerlingen een onderscheid maken tussen vrijetijdskledij en kledij om naar school te komen. Als basisprincipe stellen we dat vrijetijdskledij niet toegelaten is en dat wij niet toelaten dat onze leerlingen extravagante trends volgen, kledij dragen die verwijst naar subgroepen of met paramilitaire kenmerken.

Voor alle duidelijkheid vermelden we wat wel en niet kan.

Je rok moet een deftige lengte hebben! Je draagt géén minirok of short! In plaats van een rok mag je ook een broekrok, een bermuda (= net boven de knie), een overgooier of salopette dragen.

Laaghangende broeken mogen niet (geen skatebroeken of hiphopbroeken…). (Jeans)broeken zijn niet uitgerafeld of gescheurd.
(Jeans)jassen zijn stijlvol en dragen geen provocerende slogans en/of aanstootgevende symbolen.

Je draagt een gewoon hemd, T-shirt of polo, maar dan wel mét mouwen. Een blote buik of rug kan niet.

Je draagt gesloten schoenen, sandalen of laarzen. Slippers en muiltjes zijn niet toegelaten. Sportschoenen die je in de les L.O. gebruikt, draag je niet in de klas. Neutrale sportieve schoenen kunnen wel.

Je haar  is verzorgd. In het klaslokaal draag je geen hoofddeksel.

Een onopvallend sieraad in het oor is toegelaten alsook een klein sieraad in de neus (echter geen ring!). Op andere plaatsen in het gezicht is piercing niet toegelaten, ook niet verborgen onder pleister.

Roken en alcoholgebruik zijn niet toegelaten. Je werpt je kauwgom bij het binnenkomen van de schoolgebouwen in de vuilnisbak!

Op school gebruik je geen GSM, walkman, iPod, mp3-speler. Het is verboden om een zak- of knipmes… mee te brengen naar school!

L.O.-lessen: jongens en meisjes dragen een blauwe of zwarte korte of lange broek en een wit T-shirt (met het schoollogo) dat je op school aankoopt. Je sportschoenen hebben geen zwarte zolen. Je turngerei berg je op in je kastje en neem je geregeld mee naar huis om te laten wassen. Op het einde van elk trimester neem je alle L.O.-spullen steeds mee naar huis. De L.O.-leerkracht is niet verantwoordelijk voor verloren voorwerpen.

Leerlingen uit het eerste jaar gaan om de twee weken zwemmen. De meisjes dragen een zwempak uit één stuk, de jongens een zwembroek. Een zwemshort is niet toegelaten.

Alle gebruiksvoorwerpen en kledingstukken moeten met de volledige naam getekend zijn.

We zien er op toe dat iedereen zich aan de afspraken houdt. Wie niet aan de bovenvermelde regeling beantwoordt, krijgt een sanctie. Hij/zij kan door de directie naar huis worden gestuurd om zijn voorkomen/kledij in orde te brengen.