Vorming

Wij vinden dat er voor de school een belangrijke taak is weggelegd om leerlingen met een kritische geest te wapenen. Zo leren ze als verantwoordelijke jongere in de wereld te staan: verantwoordelijk voor hun eigen keuzes én verantwoordelijkheid voor het welzijn van de mensen om zich heen.

Mondiale vormingsdagen en occasionele themadagen, zoals bijv. de dikke-truiendag, de dag van de jeugdbeweging, een verkiezingsdebat,… belichten tal van politieke, economische, sociale en ecologische aspecten van onze geglobaliseerde wereld. Door mee te werken aan velerlei projecten zoals Broederlijk Delen, Amnesty International, Fair Trade, Welzijnszorg of de Damiaanactie ondervinden leerlingen dat zij in de samenleving iets kunnen betekenen.

Actuele problemen worden binnen en buiten de lessen besproken. Zo houden onze leerlingen voeling met wat er buiten hun eigen leefwereld gebeurt. Via verschillende werkgroepen en het leerlingenparlement worden zij aangemoedigd om samen te werken, verantwoordelijkheid op te nemen en tal van sociale vaardigheden te ontwikkelen.

Check Also

Begeleiding

Kennis, vaardigheden en competenties bijbrengen zal in de totale vorming van de leerling altijd de …